Hot Shot
5.0

Hot Shot

by
Een van onze persoonlijke favorieten. Dit is zo'n geweldig gave fruitautomaat dat je hem kan blijven spelen. Het schietspel in het bovenspel is legendarisch te noemen.
Home » Hot Shot

De Hot Shot gokkast: eerlijke, persoonlijke review

Wat ons betreft is dit de allerbeste en allerleukste fruitautomaat die er bestaat. Ja, je hoort het goed. Deze is vele malen leuker dan de beroemde Club2000 of Random Runner gokkast!

En we zullen je meteen ook vertellen waarom. Het schietspel, een soort bonus feature in het bovenspel is ongeëvenaard goed bedacht. Dat spelletje is zo leuk en verslavend dat de aantrekkelijke jokers en winkansen op alle andere gokkasten plots een stuk minder interessant lijken. Ja, de Hot Shot biedt wat dat betreft echt een unieke speelervaring zoals we die nog nooit ergens anders hebben gezien.

Het zal je dan ook niet verbazen dat ikzelf jaren lang vele guldens in deze fruitautomaat heb gedeponeerd. En nee, echt dik heb ik er niet mee kunnen cashen. Sterker nog, ik denk dat ik zomaar tienduizenden guldens in de min sta door deze kast. En dat zegt eigenlijk alles. Ondanks de grote verliezen kijk ik met veel plezier terug op het spelen van deze speelautomaat. Zo leuk was hij!

En ik benoem overigens bewust de term “gulden”. Na de invoering van de euro is deze gokkast namelijk van het toneel verdwenen. Waar veel andere gokautomaten werden omgebouwd tot eurogokkasten, hebben ze dat om onverklaarbare reden niet met de Hot Shot gokkast gedaan. Eeuwig zonde, want dit is toch wel de klassiekers der klassiekers te noemen.

Video Review:

Historie van de Hot Shot fruitautomaat

gokkast fabrikant Errel Industries logo

Het begon ooit allemaal bij ondernemer Dirk Lindenbergh die tijdens zijn studentenperiode (bijbaantje in de horeca) voor het eerst in aanraking kwam met speelautomaten. Nadat hij zijn studie had afgerond richtte hij in 1979 zijn eigen gokbedrijf op genaamd Errel Industries.

Alhoewel hij in de jaren na de oprichting al aardig wat leuke fruitautomaten had ontwikkelt, kwam het echte succes pas met de lancering van de inmiddels wereldberoemde Simply Wild gokkast. In 2001 volgde een nieuwe en wellicht zelfs nog groter succes toen hij de Nederlandse gokkers kennis liet maken met zijn nieuwste uitvinding: de Hot Shot gokkast!

Super populaire fruitautomaat

Hollandse spelers omarmden de automaat als nooit tevoren. Vooral het inmiddels beroemde schietspel was razend populair. Het spel was zo leuk dat uitbaters merkten dat de vraag naar de Hot Shot zo groot was, dat de rijen bij de tot die tijd populairste speelautomaten als de Club2000 en Random Runner zelfs af begon te nemen. Het succes mocht dan groot zijn, deze was van relatief korte duur. In 2002 werd in Nederland namelijk de euro ingevoerd, waardoor alle in de horeca geplaatste gulden gokkasten vervangen en/of omgebouwd dienden te worden.

Euro tijdperk betekende het einde van de Hot Shot gokkast

Uiteindelijk duurde het nog een aantal jaar voordat alle goklocaties waren voorzien van euro gokkasten. Het vreemde daarbij was wel dat ondanks de populariteit, de Hot Shot nooit omgebouwd is naar een euro kast. Dat laatste zorgde ervoor dat deze beroemde speelautomaat langzaam uit het straatbeeld verdween. Het is ons een raadsel waarom Errel de Hot Shot niet geherintroduceerd heeft. Wellicht dat het te maken heeft met het feit dat het gokbedrijf in die periode werd verkocht aan het grote JVH Gaming, bekend van onder andere Jack’s Casino.

Handleiding en Spelopties

De Hotshot was een echte fruitautomaat die voorzien was van alle herkenbare fruitsymbolen. Hiernaast waren er ook bellen, sterren en zevens toegevoegd en was het “kroontje” een speciaal symbool die een mysterieprijs vertegenwoordigde.

Hot Shot gokkast (Hot4Shot) impressie
Impressie van de vernieuwde Hot Shot gokkast: de Hot4Shot van Stakelogic.

Het basisspel

Het benedenspel bestond uit 3 speelrollen. Drie bellen op een rij was goed voor 100 punten en met 3 sterren had je de jackpot en ontving je 200 credits. Alle andere prijzen waren van kleine aard en varieerden van 4 punten (3 kersen) tot aan 64 punten (3 zevens). Doel van het basisspel was zoveel mogelijk punten te verzamelen om vervolgens het bovenspel te kunnen spelen, waar een minimale inzet van 5 credits per draai gold.

Het bovenspel

Het bovenste gedeelte van de Hot Shot kast was ook voorzien van 3 speelrollen. Als speler kon je deze met 5,10 of 20 credits per draai spelen. Wat hierbij belangrijk was, en wat deze kast zo uniek maakte, is het feit dat de hoogte van je inzet niet alleen impact had op de te winnen geldprijzen, maar ook op de bonusronde. Draaide je op de laagste inzet dan kon je tijdens de bonus 1x schieten. Zette je maximaal in, dan ontving je 3 schietpogingen met kans op extra grote winsten.

Het schietspel

De Hot Shot bonus was waar het allemaal om draaide. Dit schietspel was namelijk zo leuk, en je kon er zulke dikke prijzen mee winnen, dat het extreem verslavend was en het voor veel spelers een obsessie werd om die felbegeerde 3-staps-bonus te behalen.

Zodra de bonusronde begon flitste er een lampje over het scherm heen, van boven naar beneden. Als speler diende je op de startknop te rammen om het lampje te doen stoppen, en het vakje waar hij tot stilstand kwam bepaalde de uiteindelijke geldprijs. Met de maximale inzet en de beste bonus kon je drie keer 200 credits winnen. Lukte dat, dan kreeg je een gigantische adrenalinekick.

De her-introductie: Hot4Shot online

We moesten er jaren op wachten, maar in 2020 was het dan eindelijk zover: de Hot Shot gokkast was terug van weggeweest! Niemand minder dan het Nederlandse gokbedrijf Stakelogic besloot deze beroemde speelautomaat nieuw leven in te blazen. En hoe! Ja, deze nieuwe online versie kan ook echt aan de hoge verwachtingen voldoen, en is super leuk om te spelen.

Wel werd hij onder een andere naam en met een iets aangepast design uitgebracht, namelijk: de Hot4Shot. Dit zodat de digitale gokkast via het internet (online) en op alle mogelijke apparaten (desktop, mobiel en tablet) probleemloos te spelen zou zijn.

Deze vernieuwde Hot Shot kast van Stakelogic voelt en oogt dus precies hetzelfde als het origineel. De kleuren, de symbolen… alles is gelukkig hetzelfde gebleven. En, het belangrijkste natuurlijk: ook het beroemde schietspel, de Hot Shot bonus, ontbreekt gelukkig niet. Er is zelfs een groot voordeel te noemen wat op de originele automaat niet kon: hoog inzetten! Je kan hier met gigantisch hoge bedragen per draai spelen, wat dus ook betekend dat je enorme geldprijzen kunt winnen in het bonusspel.

Stakelogic heeft de afgelopen jaren een aantal van de oude klassiekers nieuwe leven in geblazen. Denk hierbij aan de Club2000 en verschillende varianten van de Random Runner. Niet elke gedigitaliseerde fruitautomaat is even goed gelukt, maar wat de Hot Shot kast betreft, ik bedoel de Hot4Shot (voor mij blijft de oude naam heilig), hebben ze het echt uitstekend gedaan. Dit is weer ouderwets genieten geblazen!

Gratis Demo: Hot Shot gokkast online spelen

Zoals aangeven bestaat de originele speelautomaat niet meer. De onderstaande demoversie betreft dus de nieuwe Hot4Shot versie, die je alleen online kunt spelen. Maar hij is echt dubbel en dwars de moeite waard. Dit is echt een mega topper!

Faq

Er zijn momenteel 2 verschillende versies in omloop die elk hun eigen limieten hebben. Op de originele fysieke fruitautomaat (HotShot) kon je maximaal 600 punten winnen per draai in het bonusspel/bovenspel, en maximaal 1600 punten in totaal (8x200).

De online variant (Hot4Shot) biedt een maximale multiplier van x75. Speel je max bet, dan kan je er maximaal 30.000 euro op winnen.

Ja. Alle online videoslots van Stakelogic zijn ook gratis te spelen. Op de website van de ontwikkelaar vind je van elk spel een zogeheten demo modus, die je kosteloos kunt gebruiken om zo de spellen uit te proberen.

De nieuwe online versie hanteert een uitkeringspercentage van 95.5%. Dit betekend dus dat het een relatief goed uitbetalende gokkast is. Hij betaalt bovendien veel beter uit dan het origineel, waar het percentage ergens tussen de 80% en 90% lag.

Deze gokkast is in 2001 ontwikkelt door het Nederlandse gokbedrijf Errel Industries. Dit bedrijf is later echter gefuseerd met het grote JVH Gaming. Die laatste heeft een licentie gegeven aan gameprovider Stakelogic, waardoor laatstgenoemde de online versie op de markt kon brengen.

Dit populaire gokmerk uit Nederland heeft door de jaren heen flink wat titels uitgebracht. Hieronder vind je een aantal van hun meest gespeelde gokkasten:

  • All Right
  • Classic Runner
  • Hot Shot
  • Runner Unlimited
  • Running Wild
  • Simply Wild
  • Top Spinner
  • View a Win
  • Wild Stars

Bronnen