Money Honey
5.0

Money Honey

by
Gokbedrijf Bally Wulff bracht in 1964 de allereerste elektromechanische gokkast op de markt. De machine, een eenarmige bandiet, moest je bedienen met een trekhendel.
Home » Money Honey

Historie van de Money Honey gokkast

Tijdens de jaren 60 waren gokautomaten al helemaal booming. Vooral in Amerika waar al een aantal decennia gokautomaten bestonden was het gokken op machines inmiddels een waren hype geworden.

Het begon ooit allemaal met de ontwikkeling van de allereerste gokmachine in 1887. De “Poker Machine” van de firma Sittman en Pitt zorgde voor een ware revolutie in de gokindustrie. Niet veel later verschenen ook de eerste echte slotmachine zoals de Liberty Bell (1891) en de Operators Bell (1907).

Deze gokkast is niet online te spelen. Wel kan je kiezen uit tal van vergelijkbare slotmachines. Klik op onderstaande button om de leukste videoslots te spelen voor echt geld.

De eerste elektromechanische gokkast

Money Honey gokkast Bally

Het was fabrikant Bally die in 1964 de Money Honey automaat fabriceerde. Hoewel hij het destijds vast nooit had kunnen vernoemen is deze gokautomaat uitgegroeid tot een van de beroemdste gokkasten van de wereld.

De machine heeft een cultstatus en word gezien als de eerste gokkast die met een elektrisch aangedreven hopper werkte. Die “coin hopper” is zeg maar de piekenbuis die ervoor zorgt dat de opgeslagen muntstukken bij winst in de juiste hoeveelheid uit de kast komen rollen.

Automatische uitbetalingen

Deze machine die spelerswinsten automatisch kon uitbetalen zorgde er niet alleen voor dat de kroegbazen (de Money Honey stond vooral in kroegen en pubs) de machine minder in de gaten hoefden te houden, maar zorgde er ook voor dat het voor consumenten aantrekkelijker werd om op dit soort automaten te gaan spelen.

betaaltabel Money Honey gokkast van Bally

Bij de eerdere machines kon er vanwege een gebrek aan techniek en mogelijkheden namelijk maar met beperkte prijzen gewerkt worden. De machines waren niet in staat zelf berekeningen te maken of bijvoorbeeld meerdere munten tegelijk uit te betalen.

De automatische uitbetalingen bij de Money Honey maakte het mogelijk om meerdere winlijnen te gebruiken of bijvoorbeeld een jackpot aan de gokautomaat toe te voegen. Meer opties en features dus, waardoor het spel leuker werd en steeds meer mensen van gokken begonnen te houden.

Een andere leuke bijkomstigheid was de mogelijkheid om licht- en geluidseffecten toe te voegen, iets wat het spelplezier nog meer bevorderde.

Waar kan je de Money Honey van Bally spelen?

Deze gokkast werd geproduceerd van 1964 tm 1968 onder typenummer 742. Vanwege de grote populariteit zijn er in de jaren 90 nog een flink aantal Money Honey automaten geproduceerd onder artikelnummer 742A.

Originele folder Money Honey gokkast

Die laatste productie betrof echter een gemodificeerde machine waarbij wat extra knoppen en lampjes waren toegevoegd om aan de klantwensen van de toenmalige gokkers in steden als Las Vegas en Macau te voldoen.

Denk hierbij aan een service knop waar je als bezoeker van het casino zijnde op kon drukken om een ober te roepen en bijvoorbeeld een hapje of een drankje te bestellen.

In de loop der jaren zijn de meeste Money Honey speelautomaten van het straatbeeld verdwenen. Er zijn nog enkele locaties in Las Vegas waar je deze gokkast kunt vinden, maar in negen van de tien keer word die vooral gebruikt als publiekstrekker (voor in de etalage) en kan je er als bezoeker zijnde niet op spelen.

2dehands Money Honey gokkast kopen

Een betere optie is deze gokmachine op de kop te tikken via websites als Ebay, Marktplaats of andere 2dehands websites. Zoek maar eens op de naam “Money Honey” in Google en je zal snel wat goede sites voorgeschoteld krijgen.

Qua prijs moet je denken aan bedragen die varieren tussen de 500 en 3500 euro, waarbij de laagste prijzen gevraagd worden voor de 742A modellen en de jackpot gevraagd word voor de originele gokkasten die in de periode 1964-1968 zijn geproduceerd.

Bronnen